De maand van exposities, prijzen en stipendia

foto: Chu-Yao Lin

EMIR Steyerberg Prijs

Winst voor Cecilia van Berkum

'Een gedurfd programma en communicatie met het publiek zonder reserve', aldus de jury over het winnende stuk van violiste Cecilia van Berkum. Cecilia won hiermee een bedrag van 3.000 euro. Bekijk het fragment van haar winnende performance. Pianist Maarten Boogaard en celliste Laia Terré Garcia ontvingen de aanmoedigingsprijs van 1.000 euro. De EMIR Steyerbergprijs werd voor het zevende jaar uitgereikt en is ingesteld voor uitzonderlijk talent onder de bachelor eindexamenkandidaten cello, piano en viool van HKU Utrechts Conservatorium. De jury bestaat uit docenten van HKU Utrechts Conservatorium en externe professionals uit het werkveld.

foto: Joris Louwes

Exposure

HKU Beeldende Kunst

Na een uitdagende puzzel van tijdsloten, mondkapjes en de 1,5 meter-regel wist HKU Beeldende Kunst een deel van het afstudeerwerk begin september naar de expositieruimte te halen. In de Pastoe Fabriek was het werk te zien van studenten Fine Art en Fine Art and Design in Education. In BAK werd de succesvolle afstudeerexpositie If Not Now van de Master Fine Art afgesloten met een feestelijke diploma-uitreiking (zie headerbeeld).

Keep an Eye Stipendium

Stimulatieprijs voor fotografietalent

Geertje Brandenburg studeerde vorig jaar af aan Fine Art en is een van de winnaars van het Keep an Eye Stipendium 2020: ‘Het heeft mij een kans geboden om mijn carrière op een hele goede manier te beginnen. Ik ben nu bezig met een project waarbij ik veel heb gereisd en onderzoek heb kunnen doen, mede dankzij het winnen van het Stipendium.' De Keep an Eye Foundation ondersteunt jong, veelbelovend talent op het gebied van fotografie en beeldende kunst. De winnaars van dit jaar waren Geertje Brandenburg, Daan Russcher en Nathalie van der Straten – Folkersma. Zij ontvangen een geldbedrag van 10.000 euro waarvan 2.500 euro gereserveerd is voor coaching. Maak kennis met de winnaars.