#1 trending podcast

40 duizend streams, nummer 1 trending op Spotify en lovende recensies voor de podcast 'Staatsgeheim' van alumnus Loek Hennipman (HKU Media, 2017).

Pageturner in podcastvorm

'Spannende podcast, intrigerend plot en heel goed verhaal. Weer eens iets anders dan het lezen van een spannend boek!' (review op Apple Podcast) En: 'Staatsgeheim is pageturner in podcastvorm.' (nrc.nl). Een kleine greep uit de lovende reacties op 'Staatsgeheim', de podcast gemaakt door alumnus Loek Hennipman (HKU Media, 2017). Hierbij slaat hij de handen ineen met vriend en acteur Harm Duco Schut (Internationaal Theater Amsterdam) én maakt broer Bouke Hennipman (HKU Muziek en Technologie, 2019) de soundtrack. Naast het schrijven van het script spelen Harm en Loek allebei een rol in de podcast, maar kun je als oplettende luisteraar ook de stemmen van acteurs Gijs Scholten van Aschat en Sigrid ten Napel ontdekken.

Interactieve voorstelling

Als een voorstelling zich noodgedwongen via het beeldscherm moet afspelen, hoe zorg je dan tóch voor die o zo belangrijke interactie met het publiek? Juist ja, je schakelt de hulp van de studenten HKU Games en Interactie in!

'Heb het lot lief'

Ook de theaterwereld heeft het zwaar te verduren gehad ten tijde van corona. Door de steeds veranderende regelgeving was het continu schakelen: theaters dicht, weer open onder bepaalde voorwaarden en helaas opnieuw een sluiting in december. En dus moest ook het roer om voor de voorstelling Amor Fati van de Rotterdamse groep Theater Walhalla. Een aantal derdejaarsstudenten van HKU Games en Interactie speelden een grote rol in de transformatie van traditionele voorstelling naar een interactieve thuisbeveleving. Nietzsches beroemde uitspraak Amor Fati (‘Heb het lot lief’) werd hiermee ook het motto voor het gehele maakproces.