Lisa Bast - Verlichting

HKU op de Dutch Design Week


Tijdens de Dutch Design Week 2020 laten HKU-alumni hun projecten zien onder de titel ‘New Connections’. Hun werk neemt je mee in baanbrekende ideeën over onze futuristische samenleving.

Is dit de toekomst?

In deze online versie van de Dutch Design Week (DDW) vormden de 750 3D Viewing Rooms, livestreams en chatsessies een week lang het middelpunt van de creatieve industrie. Ook HKU-alumni richtten hun virtuele 3D exposities in en namen de bezoekers mee in hun futuristische gedachten over onze samenleving. Zo bouw je met de 'Babybuilder' van Bertrand Burgers je eigen baby door genetisch te modificeren en in het spel 'Wait, what?' van Jorien Aberkrom word je geconfronteerd met de gegevens die je gedurende het spel ongemerkt hebt verstrekt. Is dit de toekomst die je wilt en waar trek je de grens? Bekijk het werk van de HKU-alumni en lees meer over DDW.

Fluitketel vol. 2 weerklinkt in voormalig Pieter Baan Centrum


Geen stilte in de lege cellen, maar een audiotoer langs geluidsinstallaties van HKU-studenten Muziek en Technologie.

Derdejaars Sound Design presenteren er met klinkende namen als Tussen een naakte spiegel en een blote mouw en Fluitketel vol. 2 hun installatie, performance of zelfgemaakt instrument. In alle projecten stond het fenomeen recursie centraal: klanken met herhaling door feedback of weerkaatsing. Daarnaast kregen de omgeving van de kliniek en actuele thema’s als verbintenis en kunstmatige intelligentie in de projecten een plek. Hoewel de route voor bezoekers al was uitgestippeld, werd deze door aangescherpte corona-maatregelen onverhoopt alleen door studenten en begeleiders bewandeld. Dankzij de videoregistratie is de expositie alsnog te horen en te zien.

registratie: Viktor Adriaansens en Madelief Kok (video), Joeri Braams (geluid)